Bemutatkozás

Történt egyszer régen, még a ’90-es évek elején, hogy megalakult cégünk elődje…

Azóta sok dolog változott, de a filozófiánk és az értékeink nem!

Szervizpont

Szervizautó

Fős létszám

Bértargonca

Szervizelt gép

Komplex szolgáltatást nyújtunk

Cégünk több évtizede 100 % hazai tulajdonú társaságként a targoncás piac meghatározó szereplője. Fő tevékenységünk targoncák bérbeadása és Clark targoncák értékesítése, melyet professzionális márkafüggetlen targoncaszervizünk támogat.

Szolgáltatásaink közé tartozik továbbá kézi emelők és egyéb kiegészítő berendezések értékesítése, emelőgépek vizsgáztatása, akkumulátorok karbantartása és regenerálás.

Speciális termékeket is forgalmazunk!

Kínálatunkban elérhetők terepes targoncák és elektromos csúszókormányzású rakodógépek is.

35 főt foglalkoztatunk 

Csapatunkat folyamatosan bővítjük, és sok energiát fordítunk képzésekre. Dolgozóink kiválasztásakor nem csak szakmai, hanem egyéb szempontokat is figyelembe veszünk annak érdekében, hogy ügyfeleink elégedettek legyenek szolgáltatásunkkal, és a jövőben is minket válasszanak. Mi nem a legolcsóbbak kívánunk lenni, hanem a legjobbak!

2008 óta rendelkezünk MSZ EN ISO 9001:2015 minősítéssel, 2022.nyarán pedig az MSZ EN ISO 14001:2015 és az MSZ EN ISO 45001:2018 tanúsítványokat is sikeresen megszereztük.

Emellett tagjai vagyunk az Országos Emelőgépes Egyesületnek (OEME).

Küldetés

Küldetésünk egy olyan gazdasági társaság működtetése, mely maximálisan törekszik az ügyfelek gyors és precíz kiszolgálására, megbecsüli és értékeli a saját dolgozóit, tisztességes a beszállítóival szemben, hangsúlyosnak érzi a környezetvédelmet és felelős a közösségért, amelyen belül működik.

Elképzelésünk, hogy meghaladjuk az ügyfelek minőségre, biztonságra, fenntarthatóságra, költségekre, szállításra és értékre vonatkozó várakozásait, és elkötelezett vagyunk egy környezetkímélő, jövedelmező üzleti kultúra létrehozásában.

Ügyfelek gyors, precíz kiszolgálása

Legyen szó értékesítésről, bérbeadásról, szervizelési folyamatról, szolgáltatásainkkal vevőink termelőeszközeinek működőképességét, vagy a kapacitás bővítését segítjük elő. Ezért jól tudjuk, hogy jelentős anyagi kiesést jelent számukra ezen eszközök használhatatlansága. Bérflottánk jelentős része 7 évnél fiatalabb, folyamatosan karbantartott gép, melyeket felkészítve adunk át bérlőknek, így azok azonnal munkába tudnak állni.  

Munkavállalóink megbecsülése

Sok-sok évvel ezelőtt már felismertük, hogy az egyik legfontosabb érték a munkavállaló. Emiatt törekszünk a megfelelő munkakörnyezet biztosítására, az anyagi és szellemi megbecsülésre dolgozóink körében.

Környezettudatosság

Tevékenységünk során jelentős mennyiségű energiát használunk el és szintén nagyobb mennyiségben keletkezik (veszélyes) hulladék. Célunk, hogy az energiafelhasználásunkat folyamatosan csökkentve, a hulladékot pedig a jogszabályok előírásainak megfelelő módon kezelve mérsékelni tudjuk a környezetre gyakorolt negatív hatásokat.

Elveinkhez hűen megvalósítjuk a minőség-, környezet-, és MEB irányítási elvek előnyeit a napi tevékenységek során, melyek alapot biztosítsanak a vállalkozás teljesítményének folyamatos javításához.

Jövőkép

A Targonax Kft. megalakulása óta hazai tulajdonú társaságként nagy utat tett meg a targoncás piacon. Megtöbbszöröztük az árbevételünket, jelentősen növeltük munkavállalói létszámunkat, új szolgáltatásokat vezettünk be, korszerűbb telephelyre költöztünk, és bővítettük is azt.

Jövőbeli terveink között szerepel a piaci pozíciónk erősítése, új piaci szegmensek megcélzása, további telephely bevonása, az eszközparkunk fiatalítása és bővítése, forgalmunk növelése.

Elképzelésünk szerint a tevékenységünknek köszönhetően elégedett lesznek ügyfeleink, akik szakszerű, megfizethető, és gyors szolgáltatást, vagy kiváló minőségű terméket kapnak.

Boldogok lesznek munkavállalóink, hiszen a munkájukat megbecsüljük, mely jelentős motivációt eredményez számukra. Beszállítóink számára stabil megrendelőként biztos és fizetőképes vevőt jelentünk.

Stratégia

Küldetésünk megvalósítása, és céljaink elérése érdekében az alábbi intézkedéseket hoztuk. 

Integrált irányítási rendszerek működtetése

Stratégiai, üzleti döntést hoztunk az ISO 9001, az ISO 14001 és az ISO 45001 követelmények szerinti integrált irányítási rendszerek működtetésére. Az alkalmazás segítségével fejlesztjük és fenntartjuk vállalkozásunk, termékeink és szolgáltatásaink általános teljesítményét. Fontos, hogy képesek legyünk folyamatosan olyan szolgáltatást nyújtani, amely megfelel az ügyfeleknek és az alkalmazható jogi és más szabályozási követelményeknek. Célunk az ügyfeleink elégedettségének növelésére irányuló lehetőségek elősegítése, és a vállalkozás kontextusához és célkitűzéseihez kapcsolódó kockázatok és lehetőségek kezelése.

Eszközállomány fejlesztése

Bérbeadható targoncáinkat, szervizautóinkat, szerszámainkat folyamatosan cseréljük, fiatalítjuk. Tesszük ezt azért, mert tudjuk, elavult eszközökkel nem lehet hatékonyan dolgozni.

Kockázatalapú gondolkodás

A kockázatalapú gondolkodás megvalósítása nélkülözhetetlen eszköze a hatékony működésnek. A Targonax Kft. hatékonyan tervez és hajt végre különböző intézkedéseket a kockázatok és lehetőségei kezelésére az eredmény maximalizálására, beleértve, de nem kizárólagosan a jobb eredmények elérését és megakadályozzák a termékek, szolgáltatások és az integrált irányítási rendszer negatív hatásait. 

Vevőközpontú szemlélet

A Targonax Kft szerepét és elkötelezettségét a vevőközpontúsággal kapcsolatban bizonyítja, hogy a vevők igényeinek, a jogszabályi és szakmai előírásoknak megfelelően vezeti be és végzi tevékenységét, ennek érdekében folyamatosan fejleszti információs rendszerét, illetve infrastruktúráját. Ennek célja, hogy olyan vevői igény- és követelményvizsgálat legyen kialakítva, amely biztosítja, hogy a vállalkozás vevőinek igénye felmérésre, átvizsgálásra, illetve értékelésre kerüljön, a kifejezett és látens igényekre egyaránt.

Együttműködés minőségi beszállítókkal

Működésünk során törekszünk beszállítóinkkal a korrekt, etikus partneri magatartás kialakítására.    Szolgáltatási színvonalunk magas szinten tartásához elengedhetetlen, hogy minőségi szolgáltatást nyújtó partnerekkel dolgozzunk együtt. Folyamatosan ellenőrizzük, értékeljük a tőlük kapott termékeket, szolgáltatásokat. Ennek eredményeképp az évek során sikerült egy stabil, megbízható láncot kialakítanunk, melynek segítségével garantálható a minőségi szolgáltatás.

Tanúsítványok

      

Cégünk Vevőközpontúságát és precizitását bizonyítja, hogy 2008 óta folyamatosan rendelkezünk MSZ EN ISO 9001:2001, majd MSZ EN ISO 9001:2015 minősítéssel. Mi azonban még magasabbra szerettük volna emelni a szolgáltatási színvonalunkat, ezért a 2022. nyarán a korábbi Minőségirányítási rendszer (MIR) mellé sikeresen bevezettük a Környezetközpontú irányítási rendszert (KIR), valamint a Munkahelyi egészségvédelem és biztonság irányítási rendszereket (MEBIR) is. A sikeres audit és tanúsítás során folyamataink, működésünk racionalizálásához új impulzusokat, ötleteket kaptunk, melyeket igyekszünk hasznosítani.

Tanúsítványaink a képekre kattintva letölthetők.

Pénzügyi stabilitás

Bisnode tanusitvany

2016. májusában a Bisnode nemzetközi hitelminősítő szervezet Cégünket a magyar vállalkozások azon 1,75%-a közé sorolta, melyek a legszigorúbb pénzügyi kritériumoknak felelnek meg, ezáltal stabil lábakon állnak.

Ez nagy megtiszteltetés számunkra, ezen túlmenően pedig professzionális beszállítókat is eredményez, ami elősegíti Vevőink maximális kiszolgálását.

Országos Emelőgépes Egyesület

(OEME) tagság

Cégünk a kezdetektől fogva tagja az Országos Emelőgépes Egyesületnek. Ügyfeleink biztonságát erősíti ez a tény, hiszen egy esetleges vitás helyzet kialakulása esetén ezen független Egyesület állásfoglalása mértékadó lehet.

A tagság a számtalan előny mellett egyben kötelezettséget is jelent számunkra, hiszen kollégáink rendszeres továbbképzésen vesznek részt, mely által mindig birtokában vagyunk a hatályos jogszabályoknak.

Környezetvédelem

Nagy hangsúlyt fektetünk a környezetet tudatos működésre!

A targoncás piacon az elsők között voltunk, akik papír alapú munkalapok használata helyett bevezettük az elektronikus munkalapok alkalmazását, ezáltal is csökkentve a papírfelhasználást.

A cserélt, hibás alkatrészeket, akkumulátorokat, olajokat – Ügyfeleink beleegyezésével – elszállítjuk, és gondoskodunk a veszélyes hulladéknak megfelelő hasznosításukról!

Műhelyeink megfelelnek a környezetvédelmi előírásoknak! Főként az olajok tárolására fordítunk figyelmet, hogy a talajba semmiképp ne kerülhessenek!

Hisszük, hogy a környezeti előírások betartásával, környezettudatos munkavégzéssel kollégáink munkamorálja, felfogása is javul, hiszen a természet védelme közös ügyünk, melyből ők ezáltal vehetik ki részüket!

Elektronikus számlaküldés

 

A digitalizálást elősegítve 2016-tól elérhetővé tettük az e-számla szolgáltatást is. Előnyös, hiszen:

 • csökken a papírfelhasználás,

 • a számla időbélyeggel és digitális aláírással ellátva e-mailben kerül megküldésre a megadott e-mail címre,

 • a számlával továbbításra kerül egy teljesítési igazolás is /ez lehet munkalap, szállítólevél, szerződés, stb./, mely alátámasztja a számla jogosságát,

 • a számla ebben a formátumban bármikor továbbítható, lementhető,

 • a számla a kiállítást követően perceken belül a fogadó fél rendelkezésére áll.

Az alábbi űrlap kitöltésével díjmentesen érdeklődhet a részletekről.
  “Vannak, akik megélik a történelmet! Mi építettünk egyet!”

  A Clark egy több mint 100 éves tapasztalattal rendelkező márka, mely megalkotta a világ első targoncáját 1909-ben az USA-ban. Az azóta eltelt időben a globalizáció adta lehetőségeket kihasználva a gyártás több kontinensen is zajlik, az európai központ Duisburgban található.

  A márkára a mai napig jellemző a németes precizitás, az innováció, az erő, a strapabírás, a robosztus megjelenés és a környezettudatos szemlélet. A kínálatban a teljes termékpaletta megtalálható, legyen szó elektromos, dízel, gázüzemű targoncáról, vagy raktártechnikai eszközökről. 

  Mindezek együttesen eredményezik azt, hogy  a Clark targonca a világ egyik legkeresettebb targoncája.

  https://www.clarkmheu.com/en/

  Képviselt márkánk, a Clark a világ egyik legmegbízhatóbb gépe

  Ezt bizonyítja, hogy Európában több alkalommal elnyerte az “Év Targoncája” díjat. Több mint 100 éves múltja, a folyamatos kutatás-fejlesztés, a vevőorientált innováció révén a Clark megteremtett egy olyan minőségi targonca-palettát, amellyel Európa szerte élvezi a Vevők bizalmát.

  A Clark 1909-ben alkotta meg a világ első targoncáját 1909-ben az USA-ban. Az azóta eltelt időben a globalizáció adta lehetőségeket kihasználva a gyártás több kontinensen is zajlik, az európai központ Duisburgban található.

   

  A márkára a mai napig jellemző a németes precizitás, az innováció, az erő, a strapabírás, a robusztus megjelenés és a környezettudatos szemlélet.

   

  A kínálatban a teljes termékpaletta megtalálható, legyen szó elektromos, dízel, gázüzemű targoncáról, vagy raktártechnikai eszközökről.

   

  Mindezek együttesen eredményezik azt, hogy a Clark targonca a világ egyik legkeresettebb targoncája.

   

   

   

  És akkor egy kis történelem!

  2018
  Jelentős technológiai fejlesztéseknek köszönhetően piacra kerül az S széria, ami teljesen új külsővel és okos vezérléssel teszi magasra a lécet.

  2017
  A Clark a 100. születésnapját ünnepli, melynek keretein belül egyedi dizájnnal és extra kedvezményekkel dob piacra bizonyos típusokat. Emellett a belsőégésű szekció 2-3,3 tonnás szegmensében megjelenik a GTS széria.

  2015
  Megújul a belsőégésű- és az elektromos paletta, megjelenik a Clark személyszállító járműve.

  2014
  Átadásra kerül az új központ a németországi Duisburgban, ezzel egyidejűleg megindul a teljes raktártechnikai paletta frissítése.

  2013
  A gyár piacra vezeti saját fejlesztésű vontatóját.

  2007
  Ismét megnyitja kapuit az európai központ Mülheimben.

  2006
  A Clark kilép a globális piacra. Újra beindul a termelés az USA-beli Lexingtonban.

  2001
  Megjelenik az új GEN2 széria.

  1997
  Bemutatkoznak a nagy, tömör kerekű, speciális építése CGC széria. A Clark fennállásának 80-ik évfordulóját és egyben az 1.000.000-ik legyártott targoncáját ünnepli.

  1996
  A Clark az első targoncagyártóként megkapja az ISO 9001 minősítést.

  1993
  A gyár piacra dobja az első hidrosztatikus gépét.

  1991
  A Clark elsőként ajánl installált LPG-tartályt.

  1983
  A Clark bemutatja a világ első vertikálisan elhelyezett “szárnyakat”, melyek az ülésre installálva borulás esetén védik a kezelőt.

  1967
  A Clark vezeti be elsőként a bukókeret használatát.

  1945
  Megérkeznek a Clark targoncák az USA-ból Európába.

  1941
  A Clark uralja a targonca-piac 90%-át.

  1924
  A Clark megalkotja az első targoncának nevezhető eszközt, mely a Clarktor nevet kapja.

  1917
  Megjelenik az első traktor, mely a gyár területén alkatrészeket szállít.

  1909
  Megalakul a Clark gyár, mely kezdetben a vasúti szállítmányozást szolgálja.