Kérjen visszahívást!

Szeretné ha szakképzett kollégánk gyorsan segítene? Küldje el telefonszámát, majd ezután felkeressük a megadott telefonszámon és segítünk!

  Képviselt márkánk, a Clark a világ egyik legmegbízhatóbb gépe

  clark logo 800 300

  Bizonyíték erre, hogy a Clark több alkalommal is elnyerte az “Év Targoncája” díjat Európában. Ennek hátterében több mint 100 éves múlt, folyamatos kutatás-fejlesztés és vevőorientált innováció áll, melynek révén a Clark olyan minőségi targonca-palettát teremtett meg, amivel Európa-szerte élvezi a vevők bizalmát.

  A Clark 1909-ben alkotta meg a világ első targoncáját az Egyesült Államokban. Az azóta eltelt időben a globalizáció adta lehetőségeket kihasználva a gyártás több kontinensen is zajlik, az európai központ pedig Duisburgban található.

  A márkára a mai napig jellemző a németes precizitás, az innováció, az erő, a strapabírás, a robusztus megjelenés és a környezettudatos szemlélet. Ezek a tulajdonságok teszik a Clarkot Európa-szerte megbízható és elismert targoncagyártóvá.

  A Clark kínálatában a teljes termékpaletta megtalálható, legyen szó elektromos, dízel, gázüzemű targoncáról, vagy raktár technikai eszközökről. Minden egyes modell a legmodernebb technológiákat és megoldásokat integrálja, biztosítva a maximális teljesítményt, hatékonyságot és megbízhatóságot.

  A folyamatos kutatás-fejlesztésnek, a minőségi alapanyagoknak, a precíz gyártásnak és a kiváló vevőszolgálatnak köszönhetően a Clark targoncák hírnevét világszerte elismerik. Nem véletlen, hogy a cég több alkalommal is elnyerte az “Év Targoncája” díjat Európában – ez a legfőbb bizonyítéka annak, hogy a felhasználók a legmagasabb színvonalú, legmegbízhatóbb és leghatékonyabb eszközöket kapják a Clarktól.

  Mindezek együttesen eredményezik azt, hogy a Clark targonca a világ egyik legkeresettebb targoncája.

  Clark története

  És akkor egy kis történelem!

  2019
  Clark bemutatja az OSQ-t, a 24 voltos váltóáramú gépét.
  Clark bemutatja a HWXE/PWXE-t.
  Clark kibővítette észak-amerikai központi irodájának létesítményeit Lexingtonban, Kentucky államban, egy harmadik üzemmel bővítve a cég gyártási műveleteit.
  Továbbá megnyitja terméktanúsítási tanfolyamát. Ez a tanfolyam új termékek érvényesítésére és tesztelésére, valamint alkatrészek tesztelésére lett kialakítva.

  2018
  Jelentős technológiai fejlesztéseknek köszönhetően piacra kerül az S széria, ami teljesen új külsővel és okos vezérléssel teszi magasra a lécet.

  2017
  A Clark a 100. születésnapját ünnepli, melynek keretein belül egyedi dizájnnal és extra kedvezményekkel dob piacra bizonyos típusokat. Emellett a belsőégésű szekció 2-3,3 tonnás szegmensében megjelenik a GTS széria.

  2015
  Megújul a belsőégésű- és az elektromos paletta, megjelenik a Clark személyszállító járműve.

  2014
  Átadásra kerül az új központ a németországi Duisburgban, ezzel egyidejűleg megindul a teljes raktártechnikai paletta frissítése.

  2013
  A gyár piacra vezeti saját fejlesztésű vontatóját.

  2007
  Ismét megnyitja kapuit az európai központ Mülheimben.

  2006
  A Clark kilép a globális piacra. Újra beindul a termelés az USA-beli Lexingtonban.

  2001
  Megjelenik az új GEN2 széria.

  1997
  Bemutatkoznak a nagy, tömör kerekű, speciális építése CGC széria. A Clark fennállásának 80-ik évfordulóját és egyben az 1.000.000-ik legyártott targoncáját ünnepli.

  1996
  A Clark az első targoncagyártóként megkapja az ISO 9001 minősítést.

  1993
  A gyár piacra dobja az első hidrosztatikus gépét.

  1991
  A Clark elsőként ajánl installált LPG-tartályt.

  1983
  A Clark bemutatja a világ első vertikálisan elhelyezett “szárnyakat”, melyek az ülésre installálva borulás esetén védik a kezelőt.

  1967
  A Clark vezeti be elsőként a bukókeret használatát.

  1945
  Megérkeznek a Clark targoncák az USA-ból Európába.

  1941
  A Clark uralja a targonca-piac 90%-át.

  1924
  A Clark megalkotja az első targoncának nevezhető eszközt, mely a Clarktor nevet kapja.

  1917
  Megjelenik az első traktor, mely a gyár területén alkatrészeket szállít.

  1909
  Megalakul a Clark gyár, mely kezdetben a vasúti szállítmányozást szolgálja.

  Clark termékek


  Segítségre lenne szüksége vagy kérdése van?

  Keressen minket bizalommal és szakmailag felkészült, tapasztalt csapatunk megválaszolja kérdését, segít a választásban vagy ellátja tanácsokkal!


   Scroll to Top